Tinutul fagaduintei….economice

Ma enervez de fiecare data cand aud despre China si de puterea ei economica si de cum salveaza ea economia globala. Rahat cu nuci! Sa va povestesc despre un client ( nu conteaza cine) care a venit la mine sa-i fac un proiect de fundatii si de autorizatie pentru o hala cumparata din China.  Clientul asta, prieten bun cu un prieten de-al meu, si-a cumparat o hala completa din China. A depus numeroase eforturi sa mearga acolo, sa discute cu ei, sa aduca hala pe vapor, etc. La sfarsit era foarte entuziasmat despre cum se poate ca in China sa se produca asa de ieftin, pretul otelului fiind acelasi in toata lumea, singura explicatie era ca aia lucreaza cu o marja de profit de 2-3%. Toata teoria lui s-a dat peste cap cand am calcult noi hala aia. Nu tinea nici macar la zapada, nu mai zic de cutremur. Practic a trebuit sa dublam toti stalpii, in loc sa fie din 6 in 6 m i-am pus din 3 in 3m. Bonus, toate panourile de inchidere ii venisera cu defecte din cauza transportului. La final pretul a fost exact ca in Romania.

Concluzia: Pretul mic din China de multe ori nu inseamna calitate si nici macar un produs cu cerinte minime indeplinite.

Update: Se pare ca totusi nu China salveaza economia globala. Uite un articol interesant despre incetinerea cresterii economice acestei mari puteri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s