Un exemplu de prostie si lipsa de bun simt

Eu personal nu am scris nimic de rau despre politicieni pana acuma. Toti avem de facut o treaba si normal ar fi sa incercam sa o facem cat mai bine. Va rog sa cititi acest articol, nu doar ca apare in presa scrisa online, dar pleaca de la un reportaj PRO TV.

Vreti sa va construti o casa, dar arhitectul are pretentii exagerate? Stati linistiti, ne transmit cativa parlamentari, care vin cu o propunere inedita. Ei cer ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa intocmeasca 10 schite tip. In felul acesta oamenii isi pot alege locuinta in functie de gust si de buget. In piata, un arhitect cere intre 8 si 10 euro pentru un metru patrat de constructie. Costurile sar insa de cateva mii de euro daca omul isi doreste o vila care sa iasa din anonimat.

 Pentru cei care abia au strans banii de o casuta, cativa politicieni vin cu o solutie imprumutata din Polonia.
 „Orice cetatean ce detine in proprietate sau in concesiune un teren de minim 400 de metri patrati si opteaza pentru una dintre variantele propuse de Guvern prin MDRT sa nu mai fie obligati sa obtina autorizatie de construire”, spune Petru Calian, deputat PD-L.

Ce inteleg  eu de aici este ca exista cativa deputati care nu au nimic de facut mai bun decat sa inventeze prostii si sa abureasca populatia. Ideea lor nu a fost pusa in practica, nici nu avea cum, ar intra in contradictie cu mai multe legi si ar fi nevoie de o schimbare a acestora. Nu pot sa nu remarc si lipsa de inters a jurnalistilor care ar fi putut sa se documenteze si sa vina cu un articol valoros in care sa demonteze ideea parlamentarilor, care pe langa faptul ca sare peste niste legi,  niste institutii publice mai ataca si breasla arhitectilor. Sunt curios cine le-ar fi intocmit „schitele” alea?!

Ceea ce propun deputatii astia, se practica curent pe vremea lui Ceausescu. Imi aduc perfect aminte ca am avut si noi un proiect din asta, dupa care tata vroia sa faca casa, n-a mai apucat caci a venit revolutia. Dar pana si atunci erau autorizatii de construire. Mentalitatile comuniste si socialiste duse la extrem mor greu. Nu are rost, acum, sa spun mai multe, stirea e veche din 2011. Am dat peste ea cautand pe google diverese fraze incercand sa-mi optimizez blogul. Sper macar ca „desteptii” aia de parlamentari sa nu fi fost realesi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s