Un’ te duci? La Tecuci..

Mi-a venit ideea sa scriu articolul asta dupa ce-am vazut un mustar pe care scria mare, mustar de Tecuci (Olympia, pt cine vrea sa stie). In ultima perioada am observat ca pe multe scrie asa…(fabricat cu mustar de Tecuci, mustar din Tecuci, etc.) pe unele mai mic, pe unele mai mare…dar pe multe… Inclusiv pe ala care-mi placea mie (La Grande Familia – mustar cu hrean) si pe care inainte nu scria. Oare 60-70% din mustarul din Romania se produce cu materie prima din Tecuci? Tecuci asta a ajuns ca un fel  de Dijon… (Regele recunoscut al mustarului este mustarul de Dijon. Asociatia producatorilor de mustar si otet ia nastere in Dijon la sfarsitul secolului XVI, in 1634 emitandu-se un edict care proteja aceasta tagma de intrusi si falsificatori. In acele timpuri, mustarul se obtinea prin fermentarea boabelor de mustar pisate in otet. In 1752 dijonezul Jean Naigeon a substituit cea mai mare parte din otet cu verjus, un suc acru extras din struguri necopti, deschizand drumul gloriei pentru mustarul de Dijon. )(sursa)

Asadar, inca un brand national neprotejat, devenit „viral” si tinzand spre distrugere. Nu stiu daca are vreo importanta pentru cineva, dar eu nu mai cumpar nimic pe care vad cuvantul Tecuci, mai bine iau mustar de Pociovalistea (da, e o localitate din Gorj, proababil mustarul are gust de praz…)! Nu inteleg ideea de marketing a tutoror producatorilor astora, de ce se folosesc de cuvantul asta, daca mustarul lor e bun, se vinde si fara astfel de „texte”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s