Ce se va intampla cu Romania?!!

România nu-şi mai poate permite luxul să  o fie o ţară săracă. Dacă singurul criteriu al atractivitaţii acestei ţări va rămâne salariul mic, România va muri în maximum 20 de ani.
…….
Toţi părinţii cu cap din România îşi şcolesc copii în speranţa că-şi vor găsi un viitor în afara ţării asteia.

 Într-o epocă de calm şi de graţie istorică, România este paralizată de propriul ei noroc. Singurul argument pentru investitori pe care şi l-a făurit în timp administraţia, este cel al salariilor mici. În ţara lui Dracula, toţi suntem fachiri. În ritmul asta, în 20 de ani, jumătate din România se va întoarce “acasa” doar la înmormântări, pentru că nu se face, totuşi, să nu verşi o lacrimă pe ce-a fost.

Cine poate sti exact, putem face doar speculatii. Am gasit in ZF un articol ambigu, in care autorul trage concluzia ca daca nu vom devein atractivi prin altceva decat salariile mici vom „muri” in 20 de ani. Am citit articolul de 3 ori si nu inteleg ce vrea sa zica? Adica ce propune el? Sa nu mai fim o colonie, sa cerem salarii mai mari si cresterea nivelului de trai? Ce o sa le oferim in schimb investitorilor, atat de atractiv incat sa accepte scaderea profiturilor uriase, paine cu sare? Dar daca nu reusim, pleaca investitorii si atunci cum o sa platim si salariile astea mici? Chiar nu pricep ce crede ca trebuie sa facem. Resursele noastre naturale sunt exploatate deja de altii, asa ca ce putem vinde in plus? Eu cred ca singura supravietuire a Romaniei sunt chiar salariile astea mici impreuna cu adaptabilitatea romanilor de a face orice lucru nou mai usor si rapid decat africanii sau chinezii. Parerea mea este, ca salariile vor mai creste, dar vor ramane sub media europeana. Situatia economica in Europa este deja grea, Franta intra in recesiune, Germania are o crestere nesemnificativa, Italia e in recesiune. Europenii vor pune mana sa faca si muncile de jos  ca sa nu moara de foame, si astfel imigrantii noi vor fi exclusi. Singurii care vor mai gasi ceva, vor fi cei bine pregatiti si cu studii universitare, pentru ca nu trebuie sa uitam, ca, afara scoala costa mult mai mult decat la noi. Concluzia mea este ca dl Iulian Anghel e prea profund, cel putin pentru mine si sotia mea. Poate citeste cumva asta si explica si pe intelesul nostru ce gandea cand a „elaborat” acest articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s