flori

Pentru ca toate florile pe care le-am avut, le-am omorat rand pe rand, acum un pariu cu sotul: noua achizitie va trai!
Mai intai, sa ne informam: Orhideea Phalaenopsis
Phalaenopsis sunt vandute de regula in vase transparente de 12 cm, fiind marimea ideala pentru o singura planta si ati putea sa le lasati in aceste vase intre 12 la 18 luni. Aceste orhidee se vor stradui sa iasa din vase si vor dori sa adopte o pozitie mult mai orizontala, datorita felului in care cresc in mediul lor natural din S-E Asiei (Indonezia, Malaezia, Filipine etc) unde se agata de ramurile inatilor copaci tropicali.

Cerinte legate de lumina ale orhideei Phalaenopsis

Orhideea phalaenopsis prefera lumina buna dar nu soarele direct deoarece se vor arde. De asemenea, vor tolera umbra in timpul sezonului de crestere. Pastrati-le intr-o pozitie bine incalzita pe timpul lunilor de iarna dar din nou, nu in plin soare.

Cerinte legate de udare lui Phalaenopsis

Phalaenopsis prefera apa din plin dar nu le place sa stea in umezeala. Udati aceste plante o data la 10 – 14 zile in timpul lunilor de iarna (depinzand de temperatura, daca este mai cald – mai des, daca este mai rece mai rar) si in fiecare saptamana, sau mai des in timpul verii.

Fertilizarea orhideei Phalaenopsis

Hraniti planta in timpul verii o data la doua saptamani cu un fertilizant special. In timpul iernii fertilizati o data pe luna

Transvazarea orhideei Phalaenopsis

Plantarea trebuie facuta in timpul lunilor de primavara. Daca o cresteti pe o scoarta de pluta (urcata), replantarea sau reurcarea nu trebuie sa fie facuta pana cand planta este de necontrolat.

Phalaenopsis poate fi facuta sa infloreasca din nou prin taierea unei tulpini care infloreste chiar deasupra nodului de pe tulpina principala. – acest lucru are aspect de frunza mica ce sta plata pe tulpina. Noile increscente vor incepe de la acest nod dupa o luna si ceva si florile se vor dezvolta dupa 2-3 luni.

Reinflorirea orhideei Phalaenopsis

Orhideea phalaenopsis reinfloreste cel mai usor dintre orhidee deoarece se simt bine in case moderne. In mod tipic, o planta va fi in floare in jur de 3-4 luni dupa care veti putea indeparta vechiul peduncul sau tulpina florala chiar de la radacina. Acest lucru ii va permite sa isi adune putere pentru a forma un alt peduncul in aproximativ 9 luni.

Daca pedunculul este inca verde sau pe jumatate maro, taiati vechea tulpina chiar deasupra unui „nod”. Planta trebuie lasata cu 12-15 cm de tulpina care sa porneasca din acel nod. Aceasta metoda va permite plantei sa creasca un nou peduncul din ‘nod’ in doar cateva saptamani.

Daca cresteti orhideea pe scoarta aveti nevoie sa udati sau sa stropiti radacinile in fiecare zi, altfel poate aparea deshidratarea.

info de aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s